Werk nog efficiënter met DizzyData. Vijf tips!

Een paar weken geleden vertelde een klant hoe zij hun workflow in DizzyData hadden ingericht. Het was goed dat we het erover hadden: ze bleken nog geen gebruik te maken van alle features die DizzyData zo lekker efficiënt maken. Zonde, want daarmee bespaar je juist zo veel tijd! Dit zijn de tips waardoor deze klant nu nog veel sneller werkt.

1. Vereenvoudig het werkproces door stappen over te slaan

In veel gevallen weet het sorteerscherm onderscheid te maken tussen in- en verkoopfacturen. In dat geval kun je deze stap in de workflow overslaan. DizzyData zet dan na het insturen van de facturen meteen een boekingsvoorstel klaar. Vink hiervoor de functie ‘sorteerscherm overslaan’ aan bij de instellingen van de administratie.

Bij bekende crediteuren hoeven de boekingsvoorstellen niet meer aangevuld te worden. Ze kunnen direct geboekt worden in het boekhoudpakket. Ook hier kun je bij de crediteureninstellingen aanvinken dat het boekingsvoorstel direct verzonden mag worden naar het boekhoudpakket. Onderstaande video toont hoe het werkt.

2. Verstuur in één keer meerdere boekingsvoorstellen

Met de ‘bulkviewer’ bekijk je meerdere boekingsvoorstellen in één keer, terwijl je toch controle houdt. DizzyData selecteert dan automatisch alle boekingsvoorstellen waarvan alle gegevens bekend zijn en deze stuur je in één keer door naar het boekhoudpakket. Je ziet alle belangrijke informatie zoals de herkende crediteur, het bedrag en de grootboekrekening. De functie bulkviewer zet je aan bij de instellingen van de DizzyData-gebruiker. Onderstaande video toont hoe het werkt.

3. Verhoog zelf de factuurherkenning

Een enkele keer klopt het onderscheid tussen in- en verkoopfacturen in het sorteerscherm niet. Of het boekingsvoorstel is niet volledig. Vervelend, want dan moet je zelf de gegevens aanpassen. Meestal komt dat door ontbrekende stamgegevens van de administraties en van de crediteuren. Je lost het eens en voor altijd op door die gegevens aan te vullen. Stamgegevens van crediteuren pas je aan in het boekhoudpakket of in DizzyData – dat maakt niet uit. Ze worden automatisch gesynchroniseerd.

4. Laat jouw leveranciers facturen in DizzyData zetten

Het is enorm tijdrovend om facturen van bijvoorbeeld groothandels handmatig uit te splitsen. En het mooie is: met de UBL-ophaalservice hoeft dat ook helemaal niet. Steeds meer leveranciers kunnen hun facturen in dat formaat leveren. Laat DizzyData de UBL-facturenophalen bij jouw leveranciers en ervaar hoeveel sneller dat gaat.

5. Voeg een grote hoeveelheid administraties in één keer toe

De meeste accountantskantoren en administratiekantoren gebruiken dezelfde instellingen voor alle administraties in DizzyData en het inrichten van een grote hoeveelheid administraties voelt dan al snel als repeterend werk. Wij nemen dit werk graag voor je uit handen. Je hoeft na het importeren van de administraties alleen nog zelf de koppeling te leggen met jouw boekhoudpakket. Als je hier gebruik van wilt maken, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je de bovenstaande tips toepassen of heb je hier nog vragen over? Wij helpen je graag verder. Neem contact op via 010 850 90 98 of support@dizzydata.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *