Robotic Acounting nog slimmer

Eén plus een is drie. Dat is de korte samenvatting van de redenen achter de overname van slimme documentverwerker Newviews door robotic accounting platform Yuki. De technologieën van beide partijen vullen elkaar dusdanig aan dat ze voor hen én hun klanten grote voordelen opleveren.

Aan de voorkant – in de gebruikservaring – zullen klanten niet direct iets merken van de overname. Wel werken de ontwikkelaars hard aan een overkoepelende managementlaag die alle onderliggende software visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk verbindt. Aan de achterkant – functioneel – verandert er des te meer. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat klanten van Yuki straks ook kunnen werken met andere boekhoudprogramma’s én dat zij gaan profiteren van de zeer gedetailleerde documentherkenning die Newviews al naar een hoger plan tilde. Wensen die hoog op het verlanglijstje van Yuki-klanten stonden. De klanten van Newviews op hun beurt ondervinden binnen afzienbare tijd de voordelen van de uitmuntende scan/herken-, monitoring- en communicatie tools waarmee Yuki al jaren ver voorloopt.

Bredere marktkansen

De overname past goed in de consolidatietrend binnen de markt voor accountancy software. De fusies en samenvoegingen die momenteel gaande zijn, maken kleinere, gespecialiseerde partijen als Newviews enigszins kwetsbaar en verkleinen de doorgroeimogelijkheden van aanbieders van zeer brede pakketten als Yuki.

Strategische keuze

Zowel Yuki als Newviews (h)erkennen de noodzaak om te blijven investeren, met name in IT, en grepen hun kans toen de directeuren elkaar tegen het lijf liepen tijdens een businessborrel. Yuki had op dat moment nog geen eigen koppeling met concurrerende boekhoudpakketten en stond voor de keus ‘buy or build’ om meer klanten te kunnen bedienen en dus te blijven groeien. Newviews opereert al sinds de oprichting onafhankelijk en is daardoor zowel qua merk als qua techniek aan allerlei software te koppelen, maar miste de mogelijkheden om haar software verder uit te bouwen. Dankzij de overname zijn die groeikansen er nu wel, zowel financieel als personeel.

Unieke herkenningstechnologie

“Het bijzondere aan Newviews – naast hun onafhankelijkheid qua software – is dat ze een eigen techniek ontwikkelden waarmee verregaande herkenning van zeer uiteenlopende documenten, tot op regelniveau, mogelijk is,” vertelt Arco van Nieuwland, oprichter van Yuki. “Dit biedt niet alleen de mogelijkheid om onze eigen klanten nog beter van dienst te zijn met nog gedetailleerdere herkenning, maar op termijn ook de mogelijkheid andere markten en segmenten te bedienen. Denk aan overheden, ziekenhuizen en internationale partijen. De software van Newviews maakt het immers mogelijk om niet alleen financiële documenten automatisch te herkennen, maar ook bijvoorbeeld paspoorten en (patiënten)dossier.”

Verregaande automatisering

Zowel Yuki als Newviews streven naar verregaande automatisering van de online boekhouding. Alleen dan kunnen ondernemers zich écht focussen op hun zaak en accountants daadwerkelijk meer tijd besteden aan strategisch advies.

Tim Paymans, directeur van Newviews: “Onze technieken versterken elkaar en we kunnen veel van elkaar leren, onder andere op het gebied van Amazon-infrastructuur, machine learning en AI. We hebben ontzettend veel zin om samen verder te groeien en aan de slag te gaan om nog sneller nog slimmere oplossingen te bieden aan onze klanten. Klanten die overigens niets hoeven aan te passen ten gevolge van deze overname. Hun vertrouwde pakket blijft volledig intact, evenals de koppeling met het boekhoudpakket van hun keuze. Het enige dat ze van de overname merken – en daar zullen ze alleen maar blij mee zijn – is dat ze automatisch en zonder extra inspanning of kosten toegang krijgen tot interessante functionaliteiten, zoals het automatische documentarchief.”

Concrete voordelen voor klanten

Nog gedetailleerdere documentherkenning.

Dankzij de documentherkenningssoftware van Newviews beschikken Yuki-klanten straks over nog betere documentherkenning dan ze al hadden. Samen zijn de Yuki- en Newviews technologieën namelijk nog beter in staat tot het managen en afhandelen van workflows gebaseerd op het zero-touch-rule-based-accounting principe.

Bestaande koppelingen blijven bestaan, meer koppelingen mogelijk

Met de software van Newviews kan Yuki de boekingen voortaan via gekoppelde webservices (API) ook afleveren bij andere online boekhoudpakketten. Kantoren die nu met Newviews in combinatie met een ander boekhoudpakket werken, kunnen gebruik maken van deze technologie zonder over te hoeven stappen op Yuki. De bestaande koppelingen blijven gewoon bestaan. Tegelijkertijd kan een klant die met een ander boekhoudpakket dan Yuki werkt, nu wel gebruik maken van de scan-en-herken functionaliteiten en workflows via het dashboard van Yuki. Accountantskantoren kunnen dankzij de overname hun backoffice-functionaliteiten dus effectief uitbreiden, verbeteren, innoveren en robotiseren.

Een dashboard voor de hele administratie

Binnenkort is het voor alle klanten van Yuki en Newviews mogelijk om nog meer pakketten onder te brengen onder één dashboard. Hierdoor kunnen zij hun documenten nog beter organiseren, verwerken, meten en terugvinden. Dit leidt tot meer inzicht in de bedrijfsvoering en daarmee de mogelijkheid sneller in te spelen op actuele ontwikkelingen.

Meer power om internationaal te ondernemen

Dankzij de overname van Newviews kan Yuki haar internationale ambitie sneller waarmaken. Lucas Brentjens, mede-oprichter van Yuki: “Yuki is inmiddels actief in België en momenteel onderzoeken we de Spaanse markt. Yuki zelf is echter een heel breed pakket en het kost dus veel investeringen om onze boekhoudopties aan te passen aan een andere markt dan de Nederlandse. Newviews werkt daarentegen onafhankelijk van boekhoudpakketten en dus land onafhankelijk. Met hun techniek kunnen we lokale regelgeving op het gebied van onder andere btw, rapportages en bankverwerking direct integreren in de boekhouding, ongeacht het pakket waarmee organisaties werken. Op basis van de ervaringen die we hiermee opdoen, besluiten we of we de investeringsstap wagen en Yuki aanpassen aan landelijke eisen of dat we buitenlandse markten stap voor stap warm laten lopen voor Robotic accounting, met bijvoorbeeld eerst alleen scan-en-herken software.”

Specifieke voordelen voor de klanten van Newviews

  • Toegang tot de backoffice portal en workflow van Yuki – zodat de hele administratie vanaf één plek toegankelijk en te beheren is.
  • Toegang tot handige extra functionaliteiten, zoals het automatische documentarchief, van Yuki.
  • Specifieke voordelen voor de klanten van Yuki
  • Accountants die niet (alleen) met Yuki werken, kunnen via Newviews nu de boekhouding koppelen aan het Yuki backoffice portal – dit betekent dat ze hun complete stroom documenten op één, overzichtelijke plek kunnen managen.
  • Toegang tot nieuwe technologieën op het gebied van documentherkenning en nog betere scan- en herken functionaliteiten.

Over Newviews

Newviews biedt online software voor accountancy- en accounts payable automation. Het bedrijf richt zich op grotere MKB bedrijven, accountants- en administratiekantoren en softwarebedrijven. De online software wordt ingezet voor geautomatiseerde factuurverwerking eventueel in combinatie met de meegeleverde autorisatie workflow, en is realtime gekoppeld aan diverse boekhoudpakketten.

Softwareleveranciers integreren het Newviews API platform whitelabel in de eigen software producten, en krijgen zo de beschikking over geavanceerde zelflerende factuur- en documentherkenning.

Newviews bestaat sinds 2010 en wordt onder andere gebruikt door top 30 accountantskantoren, bedrijven als McDonald’s, Blendle, De Universiteit van Nederland, Xcor, het Rijksmuseum voor Oudheden en diverse gemeentes, woningcorporaties en dienstverleners in de zorg.

Over Yuki

Yuki biedt een all-in-one boekhoudplatform gericht op ondernemers, accountants- en administratiekantoren. Het Yuki platform beschikt standaard over een uitgebreid backoffice platform met slimme workflows, managementtools en communicatietools voor accountants en administratiekantoren. Het platform beschikt tevens over geïntegreerde OCR, IDR en UBL-documentverwerking.

De focus ligt op robotic accounting, machine learning, automatische controles, Artificial Intelligence (AI), transactieverwerking, transactie verrijking en workflow. Yuki bedient inmiddels meer dan 10.000 ondernemers en meer dan 300 accountants- administratiekantoren.

BRON: YUKI.NL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *