Boekhoudplatform Yuki neemt Newviews over

Robotic Accounting

Yuki doet een 100% overname van de slimme documentverwerker Newviews. De twee innovatieve organisaties in de accountancybranche blijven ieder onder de eigen naam opereren. Wel gaan ze actief gebruik maken van elkaars techniek, kennis en functionaliteiten. Op deze wijze kan Yuki een nog slimmere portal bieden waarin documenten sneller en beter verwerkt worden. Voor de klanten van Newviews betekent de overname een flinke uitbreiding van de mogelijkheden in functionaliteiten. Zo is toegang mogelijk tot het Yuki Backoffice platform met slimme workflows en management- en communicatie tools waar ondernemers en accountants kunnen samenwerken.

Newviews neemt met haar volledige personeel haar intrek in het kantoor van Yuki aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Bij de organisatie zijn nu in totaal ruim 90 mensen in dienst.

Samen nog slimmer

Arco van Nieuwland, oprichter Yuki: “Zowel Yuki als Newviews streven beide naar een vergaande automatisering van de online boekhouding. Zo kan een accountant meer tijd besteden aan hoogwaardige adviesdiensten. Yuki zet collective intelligence, cloud solutions, machine learning en big data in om Robotic Accounting steeds geavanceerder te maken. De 100% overname van Newviews past in onze strategie om ons slimme, zelflerende boekhoudplatform steeds verder uit te breiden en te optimaliseren – en dat voor een steeds omvangrijkere doelgroep. Door de samenwerking kunnen nu koppelingen en crossovers gemaakt worden met andere boekhoudsystemen. Voor onze internationale strategie is het bovendien heel handig dat we nu al in staat zijn om aansluiting te vinden met lokale systemen.” Tim Paymans, Managing Director van Newviews: “Onze technieken versterken elkaar heel goed en we kunnen echt van elkaar leren. We hebben veel zin om samen verder te groeien en met onze development teams samen aan de slag te gaan om nog slimmere oplossingen te bieden aan onze klanten.”

Concrete voordelen voor klanten

De integratie van de technieken biedt allereerst het grote voordeel dat documentherkenning naar een nog hoger niveau getild wordt. Daarnaast zijn er veel opties en voordelen voor klanten van beide bedrijven, die de twee systemen geïntegreerd of los van elkaar kunnen gebruiken. Klanten van Newviews kunnen gebruik maken van additionele functionaliteiten, maar hoeven niet over te stappen naar Yuki als boekhoudplatform. Werken ze al met beide systemen, dan kan de Newviews verwerking straks ook via de Yuki backoffice portal verlopen. Zo worden transacties via de portal direct afgeleverd bij andere boekhoudpakketten waar de klant gebruik van maakt. Bovendien kunnen hier workflows gemakkelijk gemanaged en afgehandeld worden.

Over Yuki

Boekhoudsoftware was 25 jaar hetzelfde, zowel voor ondernemers als voor accountants.Met Yuki is daar nu radicaal verandering in gekomen. Yuki is een boekhoudplatform waarbij de administratieve verwerking volledig geïntegreerd is met automatische documentherkenning, een portaal voor klantcommunicatie en controletools om het administratieve proces te managen. Hierdoor is het proces van financiële verslaglegging en raadpleging spectaculair versneld. Goed nieuws dus voor ondernemers en accountants. De kracht van Yuki is dat de Yuki software veel werk uit handen neemt. Een mkb bedrijf kan op elk moment op eenvoudige wijze documenten aanleveren via Dropbox, Google Drive, e-mail, uploaden, scanner, smartphone, webservice of UBL. De slimme Yuki-software zoekt wel uit waar het document moet komen te staan. Zo is de financiële huishouding voor een ondernemer 24/7 realtime online inzichtelijk. De voorkant van Yuki is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en de achterkant voor accountants.

Yuki is in 2007 opgericht door Arco van Nieuwland, Lucas Brentjens en Sebastian Toet, die daarvoor pioniers bij Exact Software waren. De oprichters hebben jarenlange ervaring in de ontwikkeling van administratieve software. In de eerste twee jaar werd er uitsluitend gewerkt aan het bouwen van het innovatieve platform en de bijbehorende werkwijze. Inmiddels is Yuki uitgegroeid tot 90 medewerkers met duizenden ondernemers en honderden accountantskantoren als klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *