Baker Tilly Berk kiest voor documentverwerker Newviews

Baker Tilly Berk, qua omvang het achtste accountant- en advieskantoor in Nederland, gaat in zee met het Rotterdamse softwarebedrijf Newviews. De applicatie van Newviews zal alle factuurstromen in de clientadministraties van Baker Tilly Berk automatiseren.

De Newviews-applicatie verwerkt straks gescande facturen, pdf’s, e-facturen en bonnetjes via één platform en één werkwijze bij alle vestigingen van Baker Tilly Berk. De stukken worden geboekt als journaalposten, met – en dat is wat met name handig is – daaraan gekoppeld de originele documenten.

100 procent techniek

Baker Tilly Berk koos voor Newviews om verschillende redenen. Arno van der Heijden, bestuursvoorzitter bij Baker Tilly Berk, roemt met name de gebruikersinterface: “Die is zo simpel en logisch. En 100 procent techniek, er komen geen ‘handjes’ aan te pas.” Een tweede reden zijn de verbeterrapportages. “De mensen van Newviews monitoren het gebruik van de applicatie: periodiek krijgen we rapporten waarmee we zien hoe efficiënt we werken. Is de scankwaliteit voldoende? Hoe hoog is de herkenning? Gaat de medewerker juist om met de tool? Daar kunnen we wat mee.”

Fantastische kans

Newviews-directeur Tim Paymans is trots op de nieuwe klant. “Het is zo gaaf dat we ook op dit niveau kunnen laten zien hoe je door innovatie boekhoudprocessen kunt optimaliseren. Het is voor ons een fantastische kans. We zijn ook erg blij dat Baker Tilly Berk ons als partner ziet.”

Van der Heijden: “De tool sluit goed aan op onze strategie om onze klanten compleet gedigitaliseerde administraties aan te kunnen bieden..” Paymans: “Het intensieve gebruik door Baker Tilly Berk levert straks ook heel wat gebruikersdata op. Waardevolle input waarmee onze software steeds slimmer wordt. Dat is natuurlijk voor alle betrokken partijen een groot voordeel.”

De komende maanden zal Newviews 140 medewerkers op de verschillende locaties trainen om met het platform te werken.

 


 

Over Newviews
Newviews is een Rotterdams internetbedrijf dat online software ontwikkelt voor accountancy- en accounts payable automation. Newviews richt zich op accountants- en administratiekantoren, grotere mkb-bedrijven en softwarebedrijven. De Newviews software verwerkt facturen geheel automatisch en beschikt over geavanceerde zelflerende factuur- en documentherkenning. De software is aan diverse boekhoudpakketten te koppelen. Softwareleveranciers kunnen in whitelabel het Newviews API-platform integreren in de eigen producten.

Over Baker Tilly Berk
Naast accountancy en belastingadvies is Baker Tilly Berk ook actief op het gebied van bedrijfsjuridisch advies, IT advisory, corporate finance, interim solutions, risk & performance management en subsidie-audits. Klanten van Baker Tilly Berk zijn zowel mkb-(familie)bedrijven als grote ondernemingen, non-profit instellingen en de publieke sector. Baker Tilly Berk is initiatiefnemer van ondernemerscollege.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *